Zoek

Vlaams Belang verbolgen over bocht CD&V

Lebbeke – “De gemeenteraad heeft de motie van wantrouwen aan het adres van burgemeester Saeys (Open VLD) verworpen en dit verbaast het Vlaams Belang”, meldt gemeenteraadslid Gunther Buggenhout.

“In het verleden was de CD&V van mening dat het voorzitterschap van de gemeenteraad niet te cumuleren was met het burgemeesterschap. CD&V-er Chris Desmedt heeft daar meerdere tussenkomsten en verklaringen over afgelegd. Uit de stemming van afgelopen gemeenteraad is gebleken hoeveel hun dure woorden waard zijn eenmaal ze kunnen deelnemen aan het bestuur. De CD&V-fractie weegt duidelijk niet op het beleid in Lebbeke, enkel wegen ze zwaar op de financiële uitgaven met hun drie schepenwedden.”

“Het Vlaams Belang heeft bij aanvang van deze legislatuur uitdrukkelijk gevraagd om een onafhankelijke voorzitter voor de gemeenteraad maar kregen hier geen steun voor bij andere partijen. Wij staan hier niet alleen met onze eis want de VVSG, Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, spreekt over meer democratie dankzij een aparte gemeenteraadsvoorzitter. Blijkbaar staan de meerderheidspartijen Open VLD en CD&V niet te springen voor meer democratie in Lebbeke.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie