Search

Informatieavond over ruimtelijk uitvoeringsplan nieuwe gevangenis

gevangenis

Dendermonde – Maandag 15 juni vindt in het sportcentrum in Sint-Gillis een informatieavond plaats over het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) dat de bouw van de nieuwe gevangenis in Dendermonde moet mogelijk maken. Vorige week nog liet minister Jan Jambon weten dat zonder tegenslag de bouw van de gevangenis start in het voorjaar van 2016.

Het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Afbakening structuurondersteunend kleinstedelijk gebied Dendermonde III’ werd op 29 april door de provincieraad van Oost-Vlaanderen voorlopig vast.

Dit plan omvat de grenslijn van het stedelijk gebied en het deelplan ‘Dendermonde West’, site Oud Klooster, waarin het randstedelijk groengebied en de nieuwe gevangenis van Dendermonde opgenomen zijn.

Openbaar onderzoek loopt tot 30 juli

Het ontwerp van het PRUP is voorlopig vastgesteld, waardoor nu een openbaar onderzoek volgt. Hierbij kunnen alle belanghebbenden en geïnteresseerden opmerkingen en bezwaren formuleren.

Dit openbaar onderzoek loopt van maandag 1 juni 2015 tot en met donderdag 30 juli. Om iedereen goed te informeren vindt er een infoavond plaats. Hierbij zal er ook mogelijkheid zijn om vragen te stellen.

Om de inhoud van het PRUP en het bijhorende openbaar onderzoek toe te lichten, vindt een infoavond plaats op maandag 15 juni om 20 uur in het Sportcentrum Sint-Gillis, Van Langehovenstraat 203a in Dendermonde.

Het ontwerp van het PRUP is tijdens het openbaar onderzoek online terug te vinden en ligt ter inzage in het administratief centrum van Dendermonde. Gedurende de periode van het openbaar onderzoek kunnen bezwaren en opmerkingen per aangetekend schrijven ingediend worden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie