Stad Dendermonde op zoek naar centrummanager

centrummanager dendermonde

Zes jaar geleden toont onderzoek aan dat Dendermonde als winkelstad een forse teruggang kende.

In 2018 pleit Unizo Dendermonde pleitte dan voor een centrummanager. “UNIZO is vragende partij voor een citymarketingbeleid. Het centrum van Dendermonde heeft op dit ogenblik geen identiteit meer”, zei voorzitter Peter Meyers toen.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zegt Marius Meremans (N-VA): “We hebben nood aan een echt middenstandsbeleid met een centrummanager. Eén echt contactpunt tussen het bestuur en de middenstand die zorgt voor overleg en ideeën.”

Het nieuwe stadsbestuur zet in juli vorig jaar het licht op groen. Het trekt consultant Jan Boots aan om een toekomstvisie voor de handelskern uit te werken. De volgende stap is een centrummanager in loondienst. De vacature staat sinds kort online.

De stad zoekt een “spilfiguur tussen de handelaars en het stadsbestuur”. De taakomschrijving spreekt oer het ondersteunen van “verschillende evenementen en tal van projecten”. “De handelaars vinden in jou de ideale gesprekspartner voor hun vragen en bezorgdheden. Je biedt ook ondersteuning op het vlak van vestiging, ontwikkeling, exploitatie en promotie”, aldus de website van de stad.

“Stad Dendermonde staat voor grote uitdagingen. Onze voornaamste winkelstraat wordt heraangelegd, een compleet stadsvernieuwingsproject dient zich aan. We willen dit alles doen in nauw overleg met de lokale handelaars. Daarom gaan we op zoek naar een centrummanager”, postte schepen Dieter Mannaert (CD&V) afgelopen week op LinkedIn.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement