Zoek

Sint-Blasius verzorgt 9 patiënten met bevestigde COVID19

sint-blasius dendermonde

“Op dit ogenblik verblijven in az Sint-Blasius 9 patiënten met bevestigde COVID19”, meldt Dominique Potteau, communicatieverantwoordelijke van az Sint-Blasius. “We bereiden ons voor op een mogelijk grote toename van Covid19-patiënten met ernstige klachten, die opgenomen worden op een van onze isolatie-afdelingen”, laat algemeen directeur Karen Pieters weten.

Mobiele unit op spoedparking

“Een eerste COVID cohorte-afdeling is sinds vrijdag 13 maart open. Dinsdag 17 maart zijn twee bijkomende COVID cohorte-afdelingen geopend. Vandaag, woensdag 18 maart, starten we met pre-triage door een verpleegkundige in een mobiele unit op onze spoedparking. De vermoedelijke COVID-patiënten worden doorverwezen naar de nieuwe COVID-spoedzone, die wij vanaf nu inrichten in het chirurgisch dagcentrum dat momenteel niet in gebruik was voor chirurgie. Gewone spoedpatiënten worden doorverwezen naar de spoedreceptie.”

Niet dringende ziekenhuisbezoeken worden uitgesteld

“Alle niet-dringende raadplegingen, onderzoeken, behandelingen en ingrepen zijn uitgesteld. Wij verwittigen zelf patiënten die toch verwacht worden in het ziekenhuis, omdat de arts hun raadpleging of ingreep als dringend beschouwt. We vragen om momenteel nog niet naar het ziekenhuis te bellen om nieuwe afspraken vast te leggen. Hiervoor is het te vroeg.”

“Campus Zele is volledig gesloten, behalve voor de dialyse-eenheid. Dringende raadplegingen en medische beeldvorming die ingepland waren op campus Zele, vinden plaats op campus Dendermonde.”

“Iedereen is zich bewust van zijn of haar mogelijke taak. Er heerst een groot teamgevoel in het ziekenhuis. Ik wil dan ook mijn waardering uitdrukken voor de grote inzet, het professionalisme en de flexibiliteit van onze artsen en medewerkers”, aldus nog algemeen directeurKaren Pieters.

Meer informatie www.azsintblasius.be/corona

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van