Meeste bushaltes in Dendermonde niet voorzien op rolstoelgebruikers

Gemeenteraadslid Tineke Wauters (sp.a) stelde vast dat de meeste bushaltes in Dendermonde rolstoelgebruikers niet toelaten zelf de bus te nemen. “Van de 98 bushaltes in Dendermonde zijn er slechts 6 waar rolstoelgebruikers kunnen opstappen zonder hulp, aan 24 haltes kunnen ze opstappen met hulp. Aan 2 op 3 haltes in Dendermonde kunnen rolstoelgebruikers dus helemaal niet opstappen,” laat ze weten. “Geen enkele halte in Dendermonde is verder aangepast voor mensen met een visuele beperking. Als we het nemen van de bus willen promoten, moeten we in de eerste plaats zorgen dat iedereen de bus kan nemen.”

Tineke Wauters: “Er is werk aan de winkel. Je kan natuurlijk niet van vandaag op morgen alle bushaltes toegankelijk maken, dat beseffen we ook. Daarom vroeg ik de schepen een plan van aanpak om hier een inhaalbeweging te maken. De schepen reageerde positief en zal samen met AWV een planning uitwerken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond