Search

Meeste bushaltes in Dendermonde niet voorzien op rolstoelgebruikers

Gemeenteraadslid Tineke Wauters (sp.a) stelde vast dat de meeste bushaltes in Dendermonde rolstoelgebruikers niet toelaten zelf de bus te nemen. “Van de 98 bushaltes in Dendermonde zijn er slechts 6 waar rolstoelgebruikers kunnen opstappen zonder hulp, aan 24 haltes kunnen ze opstappen met hulp. Aan 2 op 3 haltes in Dendermonde kunnen rolstoelgebruikers dus helemaal niet opstappen,” laat ze weten. “Geen enkele halte in Dendermonde is verder aangepast voor mensen met een visuele beperking. Als we het nemen van de bus willen promoten, moeten we in de eerste plaats zorgen dat iedereen de bus kan nemen.”

Tineke Wauters: “Er is werk aan de winkel. Je kan natuurlijk niet van vandaag op morgen alle bushaltes toegankelijk maken, dat beseffen we ook. Daarom vroeg ik de schepen een plan van aanpak om hier een inhaalbeweging te maken. De schepen reageerde positief en zal samen met AWV een planning uitwerken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van