Meeste bushaltes in Dendermonde niet voorzien op rolstoelgebruikers

Gemeenteraadslid Tineke Wauters (sp.a) stelde vast dat de meeste bushaltes in Dendermonde rolstoelgebruikers niet toelaten zelf de bus te nemen. “Van de 98 bushaltes in Dendermonde zijn er slechts 6 waar rolstoelgebruikers kunnen opstappen zonder hulp, aan 24 haltes kunnen ze opstappen met hulp. Aan 2 op 3 haltes in Dendermonde kunnen rolstoelgebruikers dus helemaal niet opstappen,” laat ze weten. “Geen enkele halte in Dendermonde is verder aangepast voor mensen met een visuele beperking. Als we het nemen van de bus willen promoten, moeten we in de eerste plaats zorgen dat iedereen de bus kan nemen.”

Tineke Wauters: “Er is werk aan de winkel. Je kan natuurlijk niet van vandaag op morgen alle bushaltes toegankelijk maken, dat beseffen we ook. Daarom vroeg ik de schepen een plan van aanpak om hier een inhaalbeweging te maken. De schepen reageerde positief en zal samen met AWV een planning uitwerken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven