Zoeken

Baasrode viert verjaardag met smakelijk nieuw streekbier

baasrode bestaat 1200 jaar

Baasrode zou Baasrode niet zijn als de reeks festiviteiten tijdens de 1.200ste verjaardag van Baasrode niet samen gaan met een smakelijk bier. Familie De Landtsheer brouwde een speciaal bier in opdracht van de stuurgroep Baasrode 1200. Dat bijzondere biertje werd het Bostroës blondje ‘Baceroth’ gedoopt.

“Het prachtige Scheldedorp zit helemaal in ons hart. De brouwersfamilie De Landtsheer maakt deel uit van de rijke geschiedenis van Baasrode en daar zijn we trots op. We hebben nu onze thuisbasis in Baasrode-Zuid. Uitzonderlijke initiatieven als deze steunen we maar al te graag”, zegt Manu De Landtsheer.

Vandaag ondertekenen Manu De Landtsheer en enkele afgevaardigden van de stuurgroep de schenking van 5.000 liter bier aan het feestproject. De stuurgroep werkt aan een manier om het bier aan de man te brengen. De winst gaat naar de verenigingen die iets organiseren voor en tijdens het feestjaar 2021. “We vinden het belangrijk dat er iets gedaan wordt voor Baasrode. Met de schenking van het brouwsel aan de stuurgroep willen we de winst laten terugvloeien naar verenigingen die hun schouders onder de festiviteiten zetten. Een bier van Baasrode, voor alle Baasrodenaren”, aldus De Landtsheer.

Ambachtelijk Bier van hoge gisting

Baceroth is een blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Voor de 1200ste verjaardag volgden we het brouwproces volgens de oude tradities. Het is een 100% natuurlijk bier. Bij het openen van een flesje komt de geur van lichte kruiden je tegemoet. Je zal ook de frisse geur van de aroma’s van citroen en pompelmoes ruiken, die geur komt van de hopbloemen. Het bier van 8% vol. is het perfecte bier om rustig te genieten bij het zicht op de Schelde.

Het nieuwe streekbier zal te koop zijn vanaf 18 december. Dat weekend organiseren de vrijwillige verkopers een lanceringsweekend waarop iedereen zelf zijn pakket bier COVID-proof zal kunnen afhalen. De lokale cafés verkopen dan weer manden met Baceroth.

Meer concrete informatie over verkooppunten en tijdstippen verschijnt binnenkort op sociale media en op de website www.1200jaarbaasrode.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van