Zoek

N-VA reageert op huur extra parkeerplaatsen (open brief)

Lebbeke – Eddy Van Nuffel (N-VA) reageert in een open brief op een reactie van burgemeester Saeys over de huur van extra parkeerplaatsen en een loods voor de technische in de nabijheid van cultureel centrum De Biekorf. N-VA diende naar aanleiding van de huur een klacht in bij het provinciebestuur.

————

Open brief aan de Heer Burgemeester SAEYS.

Mijnheer de Burgemeester,

Ik heb met open mond uw reactie gelezen op het krantenartikel dat vandaag, 9 augustus, in “Het Nieuwsblad” is verschenen. Dit artikel handelt over de klacht die de N-VA-fractie Lebbeke heeft ingediend – met succes trouwens – bij de Vlaamse administratie Overheid.

Het motief van deze klacht is de eenzijdige voorwaarden die door de verhuurster van een parkeerruimte en een loods aan de Gemeente Lebbeke werden opgelegd. Zoals in het artikel in het vet werd vermeld, dreigen deze de Lebbeekse belastingbetaler, waartoe ook ik behoor, op termijn zuur op te breken. Het artikel is echter niet erg duidelijk wat dit laatste punt betreft.

Hierin wordt onder meer aangehaald dat er noch een tegensprekelijke plaatsbeschrijving van het gehuurde goed aanwezig is, noch een deugdelijk voorafgaand bodemonderzoek werd uitgevoerd.

Als reactie antwoordt u dat er voor dit type huurcontracten geen wettelijke vereiste is om deze stukken op te maken en formeel heeft u gelijk. Dat werd ten andere door het raadslid, de Heer HUYCK, duidelijk benadrukt in zijn tussenkomst. In dat opzicht is uw commentaar dus correct.

Het is echter duidelijk dat de kern van de zaak u – gewild of ongewild, dat laat ik in het midden – compleet ontgaat. Het bewuste persartikel is onvolledig en verzuimt te vermelden dat in de reeds ondertekende overeenkomst is opgenomen dat de Gemeente Lebbeke na afloop van de huurtermijn aansprakelijk kan worden gesteld voor de aanwezige vervuiling.

Gelet op de vroegere bestemming van het terrein is het meer dan waarschijnlijk dat de gehuurde gronden vervuild zijn. Dit gegeven is bekend aan iedere oudere inwoner van Lebbeke-centrum, dus ook aan u.

In het besef dat de kosten voor het wegwerken van deze vervuiling enorme proporties kunnen aannemen, is het ontbreken van een grondonderzoek samen de door de verhuurster bekomen aansprakelijkheidsclausule een dodelijke cocktail: de Gemeente dreigt bij de beëindiging van de overeenkomst te moeten opdraaien voor de sanering van het terrein terwijl zij geen enkele verantwoordelijkheid draagt voor die vervuilde ondergrond.

Het zou getuigd hebben van voorzichtigheid en goed bestuur om dit risico te weren en deze documenten toch te laten opstellen alvorens een overeenkomst te sluiten. Het ontbreken van deze stukken is een gebrek aan voorzorg en is zowel juridisch als administratief totaal onvergeeflijk. Het is een schoolvoorbeeld van een gebrek aan verantwoordelijkheidszin en redeneringsvermogen vanwege de gemeentelijke administratie.

Mijnheer de Burgemeester, wanneer uw reactie zich beperkt tot het debiteren van een formele juistheid, zonder rekening te houden met de achterliggen argumentatie, maakt u zich schuldig aan het goedpraten van deze tekortkomingen.

Een verontruste belastingbetaler,

Eddy VAN NUFFEL
communicatiecel N-VA LEBBEKE

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie