Zoek

Zaalverbod voor organisatoren volksvergadering

Dendermonde – Pegida België maakte op de Facebookpagina ‘Wij willen geen vluchtelingen in de Abdijschool in Dendermonde’ bekend dat de aangekondigde volksvergadering op 30 oktober niet kan doorgaan omdat het op zoek moet naar een andere locatie.

“Op vraag van CD&V burgemeester Piet Buyse van Dendermonde werd de uitbater van het café Den Hert – waar vrijdag aanstaande een door Pegida Belgïe georganiseerde ‘volksvergadering’ zou plaatsvinden – door de politie onder druk gezet om zijn zaal niet langer ter beschikking te stellen van onze organisatie. We nemen de uitbater van de zaal niets kwalijk, wij begrijpen zijn angst voor repressie. Er werden geen argumenten door de overheid aangehaald , alleen: dat indien de uitbater niet zelf de toestemming – tot het gebruik van de zaal introk, men de vergadering van hogerhand zou verbieden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie