Dendermondse Rugbyclub blijft ongeslagen

Dendermonde – Bij de Dendermondse Rugbyclub (DRC) kijken ze weliswaar vooral uit naar de Bekerfinale op 8 mei, maar daarnaast willen ze ook het seizoen zonder nederlaag afsluiten, en dus was de topper van vorige zondag tegen Anderlecht van belang. Deze 13de competitieverplichting werd al bij al en vrij makkelijke overwinning, maar zonder veel glans. De afwezigheid van spelverdeler en speler-trainer Peter Duchau speelde de ongeslagen kampioen uit tweede klasse ongetwijfeld parten. Anderlecht, nochtans geteisterd door blessures, hield de boot goed af en vooral door een opeenvolging van persoonlijke fouten kwam DRC slechts met moeite tot scoren. De schamele 19-3 bij de rust was dan ook niet geruststellend. Gelukkig speelden de drie buitenlanders op een vrij hoog niveau. Vooral Kameroenees Emile Mboudouma Ebala toonde zich een meesterlijk ploegspeler, maar de tries kwamen van Fuimano (Nieuw-Zeeland) en Noronha (Brazilië). DRC-kapitein Wannes Dierickx ontpopte zich zowaar tot meester-kicker en nam de omzetten voor zijn rekening. Eindstand 39-3, maar voor winst in de Bekerfinale zal toch uit een ander vaatje moeten worden getapt. Noteren we overigens in deze wedstrijd het debuut van junior David-John Jenkins, een Ledenaar van Welshe afkomst, die nu samen met huisproduct Pieter Van Den Bossche ook geslecteerd is voor de nationale juniors.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord