“2010 was voor onze stad werkelijk een topjaar”

_pietbuyse.jpg
Hieronder lees je de antwoorden van burgemeester Piet Buyse op onze eindejaarsvraagjes.

Wat was naast de Ros Beiaardommegang de belangrijkste gebeurtenis in Dendermonde dit jaar?
Piet Buyse: “Ongetwijfeld de opening van de nieuwe bibliotheek waar we zo lang op gewacht hebben. Het gebouw is schitterend en lokt lovende reacties uit van vele Dendermondenaars, maar evengoed van architecten uit binnen- en buitenland. Dendermonde heeft zich op de kaart van de architectuur én van het bibliotheekwezen gezet.”

Wat viel je dit jaar het meest op in Dendermonde?
Piet Buyse: “2010 was voor onze stad werkelijk een topjaar waarin niet alleen de stad maar ook andere organisaties het initiatief namen: het Koningsbezoek, de eerste stratenloop, de Ros Beiaardommegang, de rechtstreekse tv-uitzending van Vlaanderen Muziekland, de uitreiking van de Orde van de Vlaamse Leeuw, enz. Mede daardoor hebben tienduizenden mensen onze stad leren kennen. Er was belangstelling van honderden groepen bezoekers (onlangs nog een groep ere-consuls), die allemaal zeer enthousiast reageren op onze stad en ongetwijfeld zorgen voor een multiplicator-effect.”

Wat was op wereldvlak voor jou de belangrijkste gebeurtenis/trend/evolutie dit jaar?
Piet Buyse: “De economische en financiële crisis. Dit is vooral erg voor hen die het al lastig hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, ongeacht in welk deel van de wereld ze wonen.”

Welk concert of welke voorstelling (lezing, tentoonstelling, voordracht, …) in Dendermonde is je dit jaar het meest bijgebleven en waarom?
Piet Buyse: “Het concert van Cantate Domino in de Sint-Margarethakerk in Grembergen (7 mei 2010). Het was lang geleden dat ik een knapenkoor mocht beluisteren. Ik vond het adembenemend mooi.”

Wat zou je graag in 2011 in Dendermonde zien gebeuren?
Piet Buyse: “Ik hoop dat een aantal grote projecten in een beslissende fase komen. Sommige daarvan komen van de stad, andere niet. Ik denk aan het gecontroleerd overstromingsgebied, de nieuwbouw voor de federale politie, de nieuwe gevangenis, de verdere verfraaiing van de Oude Dender in de binnenstad, de vernieuwing van de perrons in het station, enz.”

Welke zijn je goede voornemens voor 2011?
Piet Buyse: “Hard verder werken ten gunste van de stad Dendermonde en haar meer dan 44.000 inwoners, maar ik wil ook voldoende tijd reserveren voor wat cultuur, ontspanning en rust.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord