Mobiliteitsplan krijgt een update

Dendermonde – Op dinsdag 10 mei organiseert het stadsbestuur een hoorzitting over het hernieuwde mobiliteitsplan. “De stad Dendermonde werkt continu aan een verkeersveilige en -leefbare woonomgeving. De werken die de stad of haar partners uitvoeren, gebeuren niet lukraak, maar kaderen in een beleidsvisie op langere termijn. Deze visie wordt vertaald in het gemeentelijk mobiliteitsplan”, aldus het bestuur in een mededeling.

Het huidige mobiliteitsplan, dat in 2003 werd opgesteld, is volgens het stadsbestuur nog altijd actueel is. “Het stadsbestuur is tot de conclusie gekomen dat de uitgangspunten van het mobiliteitsplan nog steeds van toepassing zijn”, klinkt het.

“De drie belangrijkste elementen: verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid worden nog steeds hoog in het vaandel gedragen. Om deze doelen te blijven vrijwaren, is het nodig om enkele thema’s te herbekijken en een aantal nieuwe onderwerpen aan het mobiliteitsplan toe te voegen. De voorbije maanden is er hard gewerkt om het mobiliteitsplan van deze nieuwe thema’s te voorzien. Dit hernieuwde plan beantwoordt aan de noden van de huidige verkeerssituatie in Dendermonde.”

Om iedere inwoner inzicht te bieden in het hernieuwde mobiliteitsplan vindt op dinsdag 10 mei om 20 uur in de Ros Beiaardzaal van het stadhuis een hoorzitting plaats.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

 1. Geachte Mevrouw, Heer,

  Fantastisch dat u ons interpelleert i.v.m de bereikbaarheid van de stad Dendermonde.

  Dendermonde ligt heel centraal in de driehoek Antwerpen – Gent – Brussel maar is daarentegen zeer moeilijk bereikbaar !!

  Klanten/prospecten vertellen ons wekelijks dat het steeds een heel gedoe is om het industriepark Hoogveld te bereiken. Hiermee bedoelen zij het dichtslippen van de wegen naar en van Dendermonde. Zelfs personeel haakt af gezien de lange rijtijden tijdens de spits die altijd maar langer wordt. Een van de belangrijke punten is eenerzijds de doortrekking van de N41 naar Aalst + 2 rijvakken in beide richtingen Sint-Niklaas – Dendermonde! Hierdoor zal het verkeer vlotter verlopen en trekt dit tevens nieuwe klanten en investeerders (werkgelegenheid) aan. Zolang dit niet uitgevoerd wordt, zullen alle andere werken een druppel op een hete plaat blijven. Dit leert onze praktische ervaring op het veld.
  Hopelijk is hiervoor politieke moed en wordt hier nu eindelijk iets aan gedaan.

  Met de meeste hoogachting,

  Pascal Szrek
  Van Damme Motors nv
  LAND ROVER DENDERMONDE

Geef een antwoord