Jonge Balie bespreekt de opleiding van ‘goede advocaten’

Dendermonde – De Jonge Balie bij de Orde van Advocaten in Dendermonde organiseert traditiegetrouw in december een ‘Plechtige Openingsconferentie’. Deze vindt dit jaar plaats op donderdag 13 december in cultuurcentrum Belgica.

“Tijdens deze openingsconferentie neemt een advocaat of genodigde het woord om een actueel juridisch thema te brengen met weergave van zijn of haar persoonlijke invalshoek. Traditiegetrouw wordt nadien een wederwoord geboden door de Stafhouder bij de Raad van de Orde, Mr. Paul Mortier”, vertelt Toon De Boeck, oud-voorzitter van de Jonge Balie.

Dit jaar behandelt Mr. Erik Langerock, advocaat aan de Dendermondse balie, in zijn openingsrede de opleiding van goede advocaten “Hij zal ingaan op de omschrijving van het begrip ‘goede advocaat’ en zal dit onderwerp belichten vanuit de huidige beroepsopleiding. De openingsredenaar zal een antwoord trachten te formuleren op de vraag of onze huidige beroepsopleiding voldoende garanties op ‘goede advocaten’ biedt. Tot slot zal hij zijn visie weergeven over hoe de beroepsopleiding dient te worden aangepast”.

De Openingszitting vangt aan om 18 uur en is enkel toegankelijk voor genodigden en pers. Meer informatie: Mr. Sofie Quintelier, voorzitter van de Jonge Balie in Dendermonde: 0472 58 22 73.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie