Zoek

Restafvalzakken zonder sticker worden éénmalig toch opgehaald

afval

afvalGaan we binnenkort meer van deze kleinere sluikstorten krijgen?

Dendermonde – De prijsverhoging van de restafvalzakken op 1 januari zorgt niet alleen voor ongenoegen bij heel wat mensen, maar ook voor praktische problemen. Wie namelijk nog ‘oude’ (lees: goedkopere) afvalzakken heeft, is verplicht om daar een zogenaamde compensatiesticker op te kleven. Geen bonus dus voor wie een voorraadje huisvuilzakken in huis heeft. Iedereen betaalt vanaf de eerste dag van de prijsstijging. Althans, dat was het plan. Helaas zijn de compensatiestickers uitverkocht en is het ook niet mogelijk om al nieuwe restafvalzakken te kopen, want eerst moet de stock ‘oude’ huisvuilzakken de deur uit.

Opnieuw compensatiestickers voor restafvalzakken vanaf 13 januari

“Op basis van de stockgegevens van de stad en de verkoopaantallen, werden de compensatiestickers besteld. De ingeschatte hoeveelheid bleek echter te weinig waardoor de bijkomende distributiepunten niet over voldoende voorraad beschikten. Ondertussen werden bijkomende stickers aangevraagd. Vanaf dinsdag 13 januari 2015 zullen de stickers opnieuw ter beschikking zijn”, aldus de stad in een mededeling vandaag.

Ontbreken sticker door de vingers gezien tot 19 januari

“Gelet op de problemen met de distributie van de stickers werd er met Verko afgesproken dat bij de eerste ophaalbeurt tolerant zal worden opgetreden. Dit houdt in dat ook zakken zonder een sticker worden meegenomen teneinde uw straat proper te houden. Vanaf de tweede ophaalbeurt van 2015 – uiterlijk vanaf 19 januari – worden huisvuilzakken zonder sticker niet meer meegenomen. De nieuwe restafvalzakken (geel met groene bedrukking) zullen te koop aangeboden worden wanneer de stock aan oude restafvalzakken uitgeput is.”

Je kan vanaf 13 januari van 9 tot 12.30 uur bij de stadskas van het Administratief Centrum, Franz Courtensstraat 11 terecht voor de aankoop van stickers.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie