Dendermonde staat nu zondag stil bij de aanslag in Parijs

0

Dendermonde – Het programma van de nieuwjaarsreceptie nu zondag 11 januari om 11 uur op de Grote Markt wordt naar aanleiding van de gruwelijke schietpartij in Parijs aangepast.

“Wij kunnen en willen niet voorbijgaan aan dit dramatisch gebeuren in Frankrijk”, aldus burgemeester Piet Buyse. “Daarom heb ik gevraagd dat tijdens mijn toespraak iemand van de Dendermondse Perskring en aan iemand van onze lokale politie komen getuigen over het effect van dergelijke aanslag op henzelf en op hun collega’s. Deze getuigen hebben toegezegd omdat zij het hun plicht vinden om deze vorm van geweld tegen de pers en tegen de politie te veroordelen. Ik ben hen daar dankbaar voor.”


Op vraag van de burgemeester zal tijdens de receptie een speciaal ontworpen cartoon worden getoond waarmee men het protest extra in de verf wil zetten.