Zoek

Dendermonde heeft z’n eigen Parkour-team

Parkour

Dendermonde – Dendermonde heeft zijn eigen Parkour-team of traceurs. AbuSivE (16), Blaze (17), Kazuya (21), Shorty (14), Nova (21), PJ (16) en Ghost (16) verplaatsen zich op de snelst mogelijke manier en maken daarvoor gebruik van alles wat ze op hun weg tegenkomen. In een stedelijke omgeving betekent dat onder meer over muurtjes klauteren en over daken lopen.

“Parkour is a natural method to train the human body to be able to move forward quickly, making use of the environment that’s around us at any given time. This ‘art of displacement’ requires neither specific structure nor accessory for its practice. The body is the only tool. It’s an athletic discipline accessible to all, because it combines all the natural skills of the human body: running, jumping, climbing… It’s a sport that permits exploration of the potential offered by your body. It’s about being able to face the obstacles with which you are presented, whether they be in the natural environment or in the urban environment, in a search for movement that combines effectiveness and control.”

Het team heeft een eigen website zodat de traceurs van Dendermonde makkelijker met elkaar in contact kunnen komen.

Meer informatie over Parkour vind je op Wikipedia.
© foto : Artur Eranosian

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie